Nordland nasjonalparksenter - galleri og besøkssenter nasjonalpark

Her kan du oppleve kunst- og naturutstillinger i vakker arkitektur og naturskjønne omgivelser. Her er det fri entre, og vi har aktiviteter for både store og små. Velkommen inn!

Nordland nasjonalparksenter 

som består av Adde Zetterquist kunstgalleri og Besøkssenter nasjonalpark Nordland er stedet du bør besøke for kunnskap om og inspirasjon til besøk i nasjonalparkene i Salten. Samtidig gir vi deg muligheten til å bli kjent med kunsten og livene til kunstnerne Per Adde og Kajsa Zetterquist. 

Junkerdal og Saltfjellet-Svartisen er de nasjonalparkene vi er spesialister på fordi vi ligger midt mellom disse. Her kan du få tips og råd om hva du kan se og oppleve i naturen. De ni Nasjonalparkene i Nordland er vakre, tilgjengelige og vi er stolte av dem. Vi ønsker at du også skal oppleve dem. 

Besøkssenter nasjonalpark speiler mangfoldet i Nordlands nasjonalparker gjennom varierte utstillinger og lekne uterom. Innendørs kan du hilse på bjørnen, lære om den spesielle geologien eller bli kjent med det samiske i området. Utendørs får du blant annet prøve deg som lassokaster og steinhugger.

Kanskje vil du ta en tur inn i en ekte gamme på Roparneset? Tør du å ta en bjørneselfie eller krabbe gjennom revehulen?

Adde Zetterquist kunstgalleri 

Åpnet i juni 2013 som et visningssted for billedkunsten til Per Adde (1926 – 2020) og Kajsa Zetterquist (f.1936). Her finner du også en egen utstilling, "Liv og virke" som formidler Per og Kajsas sterke engasjement for naturvern, samiske rettigheter og kunstpolitikk. Det spektakulære bygget huser visningsrom med skiftende utstillinger av de to kunstnerne, og et gjestegalleri.

Galleriet ligger i naturskjønne omgivelser, på Storjord i Nordland, og er en del av Nordland nasjonalparksenter. Galleriet har som formål å formidle kunst, natur og samiske kultur, og byr på et bredt spekter av opplevelser.

 

Beliggenhet:

Nordland nasjonalparksenter ligger rett ved E6 på Storjord i Saltdal, det første stedet du kommer til etter kryssing av Polarsirkelen, nord for Saltfjellet. Det er 125 km til Bodø, 38 km til kommunesenteret Rognan og 113 km til Mo i Rana. Vår nabo er Saltdal turistsenter, som både tilbyr mat og overnatting samt lading for Tesla og andre bilder. Storjord hotel er et idyllisk og historisk lite hotell som kan være et fint alternativ. 

Åpningstid:

Tirsdag - Torsdag: 12:00 - 15:00

Lørdag - Søndag: 12:00 - 16:00

 

   !
   9
   N
   1
   2