Opplev jettegrytene på Storjord

Ting som skiller seg ut i naturen legger vi merke til. Når vi ser noe rart så reiser vi spørsmål om hva som har skjedd. Vi søker svar. Vi vil vite. Og vet vi ikke, så lager vi en forklaring basert på hva vi tror kan ha skjedd. Jettegrytene er en slik merkelig formasjon som liksom ikke henger sammen med resten av terrenget rundt.

Myter om jettegryter

Så vi lagde en forklaring, basert på «jetter og troll» - det overnaturlige. Eller var det kanskje slik at noen faktisk mente å hadde sett slike vesener forsvinne ned i disse sirkelrunde hullene i berget? Og kan man i så fall fortsatt oppleve et slikt syn dersom man nærmer seg forsiktig? Er det sant at hullene er jettenes kasseroller når vi ikke er i nærheten? Vite sikkert, gjør vi ikke. Men vi tror at du finner noen svar hvis du oppsøker jettegrytene selv. Det er ikke langt opp til naturens eget storkjøkken.

Hvordan finne fram

Du finner jettegrytene på Storjord ved å følge stien fra nasjonalparksenteret i retning hengebrua ved Junkerdalsura. Istedenfor å gå over brua, tar du høyre og følger den merka stien opp til jettegrytene. Turen bør du klare på en halvtime, dersom du ikke blir bergtatt av en jette..

Er det forresten ekko nedi en jettegryte?

(Plassering av pin er ikke helt nøyaktig her. Det finnes flere jettegryter i området. Følg stien fra Nasjonalparksenteret, god skilting hele veien)

 
   !
   9
   N
   1
   2