Blodveimuseet

Øverst på tunet til Saltdal Bygdetun ligger Blodveimuseet.

En viktig historie

I en tyskerbrakke fra Dunderlandsdalen fortelles historien om krigsfangene, deres liv og arbeid, under tyskernes regime 1942-45. Titusener av østeuropeiske krigsfanger ble sent nordover for å bygge vei og jernbane og de slet under umenneskelige forhold. Mange vendte aldri tilbake. En annerledes rundtur i omgivelser hvor stillheten er til å føle på. Her blir ord fattige og inntrykkene mange. En viktig reise gjennom en tid som aldri må glemmes.

Det har vært laget flere filmer om hendelsene rundt Blodveien. I sesongen vises filmen ”Blodsvägen” i huset nærmest Skippergården.

Dra langs Blodveien til krigskirkegårdene i Botn. På strekningen kan du se bl.a. blodkorset i fjellveggen og minnesmerke ved Dalmovika. I Botn finnes 2 krigskirkegårder, en jugoslavisk og en tysk, sammen med et sovjetisk minnesmerke som viser hvor en tidligere sovjetisk kirkegård lå.

Beliggenhet:

2 km nord for Rognan sentrum. Det er flere veier som fører til Blodveimuseet: Rv. 80 fra Bodø til Fauske og videre langs E6 til Rognan. Rv. 17 til avkjøringen til Rv. 812 og deretter følg E6 til Rognan. Rv. 77 over Graddis og Junkerdal til krysset på Storjord. Herfra kjøres E6 ned til Rognan.


Åpningstider:

Tirsdag 20. juni - fredag 18. august
Åpent tirsdag - søndag kl 11.00 - 16.00 

Tilgjengelighet:

Blodveimuseet er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere.

Kontaktinformasjon:

Tlf: (+47) 75 50 35 00

E-post: post@nordlandsmuseet.no

 

 

    !
    9
    N
    1
    2