Solvågtinden

Solvågtinden, for et navn og for en topp! Kommer du over fra Sverige eller Saltfjellet hilser den deg elegant velkommen til Salten og Saltdalen.

Solvågtinden

Solvågtinden er 1559 meter høy og stigningen fra Storjord til toppen er ca. 1400 meter. Tar du turen får du derfor god tid til å kjenne hjertet slå. Turen er fin å gå med delvis gress og lettgått steinur og berg. Skulle du bli for varm er det bekker å hente vann i. Bademuligheter finner du i salen mellom nord og sørtoppen i det navnløse 1290-vatnet. Kanskje tar du en rast her. Utsikten fra toppen er upåklagelig.
 

Veibeskrivelse:

Kjør E6 til Storjord. Parkering ved Saltdal Turistsenter eller langs veien inn til Junkerdalsura. Starter du fra turistsenteret følger du skogsveien nordover, etter at du har gått over hengebrua over elva. Etter ca. 700 m tar du av til høyre langs en god sti. Storjordkoia med rastemuligheter passeres etter 2,5 km. Stien følges til du kommer ut i snauterreng rundt 850 moh. Her blir stien mer utydelig, men det er fint terreng å gå i. Hold retningen nordover og sett nesen mot skaret mellom de to toppene, herfra går god sti helt til toppen. Vatn på 1290 moh passeres på nordsiden. Det er en luftig passasje før du kommer til sørtoppen. Vær forsiktig med å gå frampå stupene.
 

Info:

Parkering/start: Saltdal turistsenter, Storjord

Vanskelighetsgrad: Krevende, merket sti

Stigning: 1434 m

Høyeste punkt: 1559 moh

Lengde: 18 km

Tidsanslag: 9 timer

Terreng: Variert

Verneområder: Junkerdal nasjonalpark og Junkerdalsura Naturreservat

Til Storjord tar du deg enklest fram med buss eller egen bil. Buss går fra Bodø og Fauske til Saltdal turistsenter med en til to avganger per dag og ca. 2,5 timers reise.

Overnattingsmuligheter finner du på Storjord, Nordnes og Rognan.

   !
   9
   N
   1
   2