Rundtur på Storjord

Storjord ved Skogvokterboligen utgjør et kraftig elvemøte i Saltdal. Her møtes Lønselva som kommer fra Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og Junkerdalselva fra Junkerdal nasjonalpark. En stor elveslette er dannet mellom de mektige fjellene.

Storjord

Her, i den høgreiste furuskogen, er det tilrettelagt for et vidt spekter av aktiviteter for hele familien og tilretteleggingen er tilpasset sånn at alle har et tilbud. Storjord er ett av landets tørreste områder. Selv om regnet høljer ned i omkringliggende områder kan sola skinne her.

Storjord er et fint utgangspunkt for korte og lange turer. Et to mil langt stinett inviterer både store, små, firbeinte, rullende og inkluderer stort sett alle funksjoner. Fra Nordland nasjonalparksenter er alle stiene merket godt av Statskog. Du kan for eksempel gå til klatrejungelen, lunt plassert ved siden av arboretet (en samling ulike treslag). Eller du kan oppsøke Kjemåfossen, kulturminneløyper, hengebruer,  jettegryter, dødisgroper, botaniske sjeldenheter, utallige grillplasser og fiskevann. Når du er på Storjord har du tilgang til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og Junkerdal nasjonalpark. 
 
Følg E6 fra sør eller nord til Saltdal turistsenter eller Nordland nasjonalparksenter. Parkering kan skje her. Riksvei 77 fra Sverige fører også hit. Togstopp på Lønsdal og Røkland.
 
Noen av stiene er godt egnet for rullestol og barnevogn. Fra parkeringen er det ca. 200 m til klatrejungelen og arboretet. Herfra kan du følge skiltingen videre mot Kjemåfossen eller Skogvokterboligen (via hengebru). Fra Skogvokterboligen er det en natursti forbi gamle dyregraver (rundtur). Kjemåfossen er en av de vakreste og lettest tilgjengelige fossene i Nord-Norge.
 

Info:

 
Start: Saltdal turistsenter og Nordland nasjonalparksenter, Storjord

Vanskelighetsgrad: Lett, merka sti

Stigning: 0-200 m

Høyeste punkt: 294 moh

Lengde: 0 -5 km

Tidsanslag: 0 - 2 timer

Terreng: Slakt skogsterreng, sti og skogsvei

Kommune: Saltdal

 

Overnattingsmuligheter finner du på Storjord, Nordnes og Rognan.

   !
   9
   N
   1
   2