Hytte: Storeng Fjellgård

Koselig utleiehytte innerst i Evenesdal.

Hytta:

Storeng fjellgård ble bygd i 2008 og er en liten, koselig hytte 410 meter over havet, ved foten av Satertind. Hytta består av et rom med fire sengeplasser, hvor av en køyeseng, og en dobbel sovesofa. Sengene er utstyrt med dyner, puter og sengetøy. 

Hytta er tilknyttet strøm og har gasskomfyr og kjøleskap. Vann hentes fra bekken få meter unna. Det er peis og hyggelig spisekrok med utsikt mot Satertind og Storengdalen.

 

Området 

Turterrenget i området tilfredsstiller de fleste ønsker til alle årstider, med både lunt skogsterreng og høyfjell nær innpå. T-merket sti går i trivelig bjørkeskog 4 km innover dalen langs elva, og etter ytterligere et par kilometer i åpent terreng kommer du til Tjelmagammen. Ovenfor denne deler stien seg med én avstikker over fjell mot nord til Sulitjelma, og én videre innover langs den flate elvesletta mot Skaiti og Trygvebu. Eventuelt kan du gå rundt Satertinda tilbake til Storeng fjellgård.

I skogen finner du tørre bålkvister og, når tida er inne for det, bær og sopp. Med ei marktrøe er det dessuten en og annen steikfisk å dra opp av elva. Satertind ruver majestetisk i sør-øst og er tross sine 1623 m.o.h. mulig å bestige direkte fra gården sommer som vinter.

1 km før Storeng fjellgård finner man T-merket sti av mot Storjord, Bleiknes og Solvågli i Junkerdal.

 

Kontakt:

Adresse

Evenesdalveien 238

8250 Rognan

Telefon: 469 56 806

E-post: post@skogly.no

Web: Storeng Fjellgård

Facebook / Instagram 

    !
    9
    N
    1
    2