Storflåget

Tar du turen til Storflåget får du et fritt og luftig utsyn over store deler av Saltdal. Storflåget er godt synlig fra store deler av dalen, der det ligger og vokter over kommunesenteret Rognan.

Toppen av Storflåget er et populært turmål. Utsikten og nærheten til sentrum lokker mange. Fin mosjon får du også på kjøpet. Noen mener navnet Rognan kommer av ordet raun som betyr naken fjellgrunn. I så fall har Rognan navnet sitt fra fjellveggen som vokter plassen og som du kanskje vil bestige? Stien langs flåget er god, men bratt i starten. Heldigvis kan du kvile deg på noen kvilebenker ved de verste kneikene.

Parkering ved Linebakken eller rundkjøringen (sør for Rognan sentrum). Stien er godt merket. Turen opp er 2,5 km med god stigning. Etter 400 m kommer du til Kvilesteinen, og etter ca. 2/3, kan du stoppe på Litjflåget. På Litjflåget er bord og benker satt opp ved det beste utsiktspunktet. Her kan du se Rognan sentrum rett ovenfra. Øverst på Storflåget er det fin utsikt sørover til Ørfjellet som ligger i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og østover til Solvågtinden som er Junkerdal nasjonalparks stolte fjell.

Det er mulig å ta en rundtur og gå sørover og ned til Prestegården eller følge stien over Risnakken, ned til Risheim og videre ned Sæterveien. På kartet er området benevnt Fiskvågflåget og trimkasser finner du både på Storflåget og Lisjflåget.

Parkering/start: Linebakken eller rundkjøringen i Rognan (sør for sentrum)

Vanskelighetsgrad: Middels, merket

Stigning: ca. 430 m

Høyeste punkt: 439 moh

Lengde: 5 km t/r

Tidsanslag: 2,5 timer

Terreng: Sti, bratt stigning

Kommune: Saltdal

Til Rognan tar du deg enklest fram med tog, buss eller egen bil. Buss går fra Bodø og Fauske til Rognan med en til to avganger per dag og ca. 1,5 timers reise fra Bodø.

Tog er også et godt alternativ med flere avganger per dag.

Overnattingsmuligheter finner du på Rognan.

   !
   9
   N
   1
   2